CiGS dunne film dakfolieen panelen

Waarom een CiGS dunne film paneel of dakbaan?

CIGS dunne film dakfolie en of paneel heeft enkele belangrijke verschillen t.o.v. conventionele panelen met Kristallijn Silicium (C-Si) cellen. Naast de ontwerp vrijheid van het paneel (op verschillende dakvlakken toe te passen) is ook de opbrengst optimaal.

De opbrengst (kWh/kWp) bij zuid oriëntatie is gemiddeld 6% hoger t.o.v. kristalijn, dit komt door de hogere gevoeligheid voor een breder lichtspectrum. Dit geeft met name bij diffuus licht extra opbrengst.
Vermindering impact schaduw door toepassen van dunne film. 
Lagere temperatuur Coëfficiënt, daardoor uitermate geschikt voor BIPV toepassingen waarin temperaturen doorgaans hoger zullen zijn.
Doordat de dakbanen met zonnepanelen direct op het schuine dak worden aangebracht zijn geen frames nodig voor de montage. De aangebracht ribben tussen de panelen geven de bestaande esthetica terug aan het gebouw. 

Omvormer keuze:

Optimizer omvormer concept van Solar Edge.

Een omvormer concept voor met optimisers van Solaredge. Voor iedere solar module is een aparte optimiser voorzien. .
Voornaamste reden voor het toepassen van dit systeem is dat de schaduw op panelen voor een groot deel, door de toepassing van optimizers, gecompenseerd wordt.

Belangrijke kenmerken / voordelen van dit systeem:
- Optimalisatie per paneel, iedere paneel werkt onafhankelijk van elkaar in het optimale werkpunt. Schaduwinvloeden op gedeeltes van de installatie hebben enkel    invloed op de panelen die in de schaduw liggen, rest van panelen kunnen normaal maximaal produceren.
- Inclusief gratis monitoring tot op paneel niveau (monitoring hardware maakt deel uit van omvormer), goede visualisatie, doelgericht onderhoud is makkelijk af te    lezen uit monitoring.
- standaard 12 jaar garantie op omvormer; 25 jaar garantie op optimiser.
- Zeer robuuste technologie
- Communicatie tussen optimisers en omvormer via DC-lijn; zeer robuust.
- Safe-DC concept voor een veilig lage spanning op de string wanneer de omvormer uitgeschakeld is, in dit geval 20 x 1V=20V. Hierdoor blijft het systeem altijd veilig,   ook bij onverhoopte calamiteiten zullen er geen hoge DC spanningen blijven staan op de bekabeling.


Wij kunnen diverse aanbrengsystemen leveren en toepassen, belangrijk in deze is, dat door een dakspecialist het dak wordt geïnspecteerd.
Bij vlakke en licht hellende daken wordt indien de bedekking is gedelamineerd en of blazen en of zakken aanwezig zijn, insnijdingen gemaakt teneinde de kwaliteit van de isolatie en dampremmende laag vast te stellen.
Belangrijk is dat de levensduur van de dakbedekking wordt vastgesteld. De poweroutput van de panelen is 25 jaar. Tijdens de levensduur van de panelen is het geen optie om de dakbedekking te vernieuwen. Dat is een kostbare maar ook een risicovolle actie.

Uitzondering hierop is een Bitumen dak opstelvoeten kunnen alleen op een vlak tot en met 3 graden afschot dak gemonteerd worden.
Let op garantievoorwaarden van de dakbedekkingleverancier of neem contact met BDA of Vebidak.

Voor kunststof dakbedekking zijn er vele aanbrengsystemen, van Oost/West tot een systeem dat homogeen met de dakbedekking verbonden is. GEEN BALLAST EN DE PANELEN RAKEN NIET DE DAKBEDEKKING.

WAARSCHUWING:

Bij het configureren van een Solar dak moet altijd:

- De Daklast berekend worden (bestaande daklast? +paneel + frame meestal 9 tot 10 kG per m2, zonder ballast).
- Windlast berekening met en zonder solarinstallatie, afhankelijk van de uitkomst, eventueel extra versterkingen in de bedekking aanbrengen.
- Aansluitschema’s voor de totale installatie en per string maken met de verdeling over de eventuele verschillende typen van omvormers.
- Altijd meters en omvormers laten aansluiten door een erkende installateur (let op de aansluitwaarden).
- Bij grote installaties neem contact op met de neteigenaar en overleg over bv. Een verdeel,- of Kv station.4 ,
- Pas aansluitwaarden aan.

Vergeet geen subsidie aan te vragen!

Paneel TS CiGS