Evalon®

Evalon® is de groep van de dakbanen die vooral bekend is door zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. In deze materialen zijn geen weekmakers en chloriden toegepast (Ethyleen-Vinyl-Acetat Terpolymeer).
De Evalon® dakbanen zijn in vele kleuren beschikbaar en bij grote hoeveelheden is de kleur naar eigen inzicht te bepalen. Een belangrijk onderscheid is, dat de dakbanen tot in de massa door en door gekleurd zijn, dit in tegenstelling tot sommige andere dakbanen die alleen van een gekleurde toplaag zijn voorzien.
Met de diverse kleuren van Evalon is het mogelijk daken van de bedrijfskleuren te voorzien en af te werken met het logo van de eigenaar. Hierdoor is het mogelijk via Google het bedrijfspand te onderscheiden.Evalon® is standaard voorzien van een toplaag met hooglans afwerking en een vlieslaag aan de onderzijde. Het reflectiecoëfficiënt is zeer hoog en het emissiecoëfficiënt laag. Hierdoor wordt de temperatuur onder de dakbedekking niet hoger dan 28 graden.
Tevens heeft reflectie van zonlicht een positieve invloed op de dakbedekking, op het binnenklimaat en op de directe omgeving van een gebouw.

Betreffende het binnenklimaat kunnen we als volgt stellen dat door de lage absorptie van zonnestraling (warmte) de warmte aanzienlijk meer tijd nodig zal hebben om het gebouw binnen te dringen. In het gebouw zal de piektemperatuur veel minder snel bereikt worden en bovendien minder hoog oplopen.

De hoge reflectie van het zonlicht zorgt er dus voor dat het gebouw ook tijdens de warmste momenten van de dag koeler blijft. Dit temperatuursverschil zorgt al snel voor een aangename werkomgeving. Daarbij zullen de aircokosten zichtbaar gereduceerd worden en zal door minder gebruik van energie de uitstoot van CO2 eveneens lager liggen.

De prijs/kwaliteitsverhouding ten opzichte van bitumineuze dakbanen is evenzeer aantrekkelijk door een geringe kostprijs en een hoge duurzaamheid.
De volgende Evalon dakbanen worden aangeboden:

Type
  Toepassing PDF
Evalon®
V
De dak baan voor vlakke en licht hellende daken voorzien van een vlies en een reflecterende laag.
Evalon®  
GV   
Specifiek voor geballaste daken.
Evalon®
VSK
Zelfklevend voor renovatie en nieuwbouwdaken.
Evalastic 
EPDM     
Een föhnbare EPDM voor nieuwbouw en renovatiedaken (grijs en zwart).
Roeven
Structuurprofil  
Kunstofprofielen voor de nabootsing van zinken en koperen daken

Zowel Evalon® als ook Evalastic worden veel toegepast onder groendaken, met name vanwege de hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid. 
Met Evalon wordt een zeer duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor een waterdicht dak en een lange levensduur geboden.


    Productbrochure